Tervetuloa Raamattu.uskonkirjat.net -palveluun
Raamattu.uskonkirjat.net on Raamatun tutkijan aarreaitta, jossa voit lukea useita eri raamatunkäännöksiä, hakea Raamatun tekstejä sekä katsoa heprean- ja kreikankielen sanakirjoja.

 

Hakusana (esim. pelastus):

Hakualue:

Hakuohjeet

Raamatunpaikka (esim. Joh. 3:16):

Asiayhteys:

Lyhenteet

Raamatun teksti

Vertailuteksti 1

Vertailuteksti 2

 Heprealaiskirje 9

Näytä koko luku
Heprealaiskirje 10

Heprealaiskirje 11 


1 Laissa siis on vain varjo tulevasta, paremmasta todellisuudesta, ei sen varsinaista ilmentymää. Vaikka lain määräämät uhrit toistetaan vuodesta vuoteen, laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen. [Hepr. 7:19, Hepr. 8:5, Hepr. 9:9]
1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi.
1 For the law having a shadow of the coming good things--not the very image of the matters, every year, by the same sacrifices that they offer continually, is never able to make perfect those coming near,
2 Muutoinhan uhraaminen olisi lopetettu. Jos ne, jotka ottavat osaa jumalanpalvelukseen, olisivat jo kerran tulleet puhdistetuiksi, heillä ei olisi enää mitään syntejä tunnollaan.
2 Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?
2 since, would they not have ceased to be offered, because of those serving having no more conscience of sins, having once been purified?
3 Mutta uhrit päinvastoin muistuttavat synneistä joka vuosi. [3. Moos. 16:21]
3 Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä.
3 but in those sacrifices is a remembrance of sins every year,
4 Mahdotontahan on, että härkien ja pukkien veri poistaisi synnit.
4 Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
4 for it is impossible for blood of bulls and goats to take away sins.
 Seuraava jaeCopyright © 2001-2019 Kts. copyright tiedote